ANCAAR

Asociatia Nationala pentru Copii si Adulti cu AUTISM din Romania

Concert de pian, concert de chitară clasică, expoziţie de pictură, quilling, produse handmade

Asociaţia Naţională pentru Copii şi Adulţi cu Autism din România a organizat vineri, 2 decembrie 2022, de la ora 18.00, la “Biblioteca Centrală Universitară Carol I” (Calea Victoriei nr. 88, sector 1, București) evenimentul “Artistul din Spatele Autismului, ediția a XI-a”.

Evenimentul cultural organizat de ANCAAR, în parteneriat cu BCU, a avut ca obiectiv aducerea în prim plan a rezultatului muncii beneficiarilor ANCAAR și valorizarea persoanei cu TSA. Mesajul asociației către societatea românească este unul clar: integrarea persoanei cu autism în societate se face folosind orice oportunitate.

Artistul din Spatele Autismului, ediția a XI-a este un exercițiu de incluziune socială pe care organizatorii îl propun, pentru a crește toleranța noastră și gradul de implicare al societății!

În deschiderea evenimentului, Victor a susținut un recital la pian, alături de Profesorul Ștefania Puia. Apoi, acesta a asigurat acompaniamentul în momentul „Colinde, colinde!” – voce Iosif Andrei Vlad, Soprana Ana-Maria Bărăscu și Sofia Balauru.

Andrei Badea, Dragoș Rădulescu și Cristian Lagu au prezentat noile acorduri de chitară învățate, însoțiți de profesorul lor, George Popescu.

Pictorul asociației, Andrei Neagu, a încântat audiența cu noile tablouri, de dimensiuni remarcabile. Evoluția compozițiilor și multitudinea de tehnici de pictură au impresionat participanții.

De asemenea, în holul Aulei  a fost organizat un vernisaj de pictură tematică (lucrări în ulei, acuarelă, acril), lucrări semnate de Andrei Neagu și de alți tineri talentați. Expoziția de produse handmade lucrate de beneficiarii ANCAAR, în Ateliere ANCAAR Unitate Autorizată Protejată și în atelierele de terapie ocupațională alături de terapeuți și artiști au oferit obiecte din sticlă pictată, pânză pictată, produse din lemn, quilling.

Evenimentul “Artistul din spatele autismului, ediția a XI-a” face parte din Campania “Omul din spatele autismului”, care îşi propune promovarea abilităţilor şi talentelor artistice ale persoanelor cu autism care au beneficiat și încă beneficiază de programe terapeutice şi de socializare în cadrul ANCAAR. Partenerul evenimentului a fost Biblioteca Centrală Universitară Carol I.

ANCAAR accentuează mesajul campaniei: măsura în care persoanele cu autism se pot integra pe piața muncii nu depinde de inteligenţa, aptitudinile sau posibilităţile lor de comunicare, ci de toleranţa noastră, a tuturor.

Echipa ANCAAR salută toți participanții la eveniment și apreciază implicarea acestora! O societate incluzivă, deschisă, este modelată de fiecare dintre noi. Vino să fii parte din această schimbare!

 

Implica-te! Doneaza 3,5% pentru ANCAAR
Proiectele noastre

abil

respiro
Parteneri
copy-campanie-banner
.......................................................................................