ANCAAR

Asociatia Nationala pentru Copii si Adulti cu AUTISM din Romania

Concert de pian, concert de chitară clasică, expoziţie de pictură, quilling, produse handmade

Asociaţia Naţională pentru Copii şi Adulţi cu Autism din România are plăcerea să vă invite vineri, 2 decembrie 2022, de la ora 18.00, la “Biblioteca Centrală Universitară Carol I” (Calea Victoriei nr. 88, sector 1, București) la evenimentul numit generic “Artistul din Spatele Autismului, ediția a XI-a”.

Evenimentul cultural organizat de ANCAAR, în parteneriat cu BCU, are ca obiectiv aducerea în prim plan a rezultatului muncii beneficiarilor ANCAAR și valorizarea persoanei cu TSA. Mesajul asociației către societatea românească este unul clar: integrarea persoanei cu autism în societate se face folosind orice oportunitate.

Artistul din Spatele Autismului, ediția a XI-a este un exercițiu de incluziune socială pe care organizatorii îl propun, pentru a crește toleranța noastră și gradul de implicare al societății!

 Victor susține un recital la pian, Andrei, Dragoș și Cristian vor prezenta noile acorduri de chitară învățate, iar participanții se vor putea bucura de un vernisaj de pictură tematică (lucrări în ulei, acuarelă, acril), lucrări semnate de Andrei Neagu și de alți tineri talentați. Expoziția de produse handmade lucrate de beneficiarii ANCAAR, în Ateliere ANCAAR Unitate Autorizată Protejată și în atelierele de terapie ocupațională alături de terapeuți și artiști oferă obiecte din sticlă pictată, pânză pictată, produse din lemn, quilling. Ca în fiecare an, organizatorii au păstrat momente surpriză, ce vin în completarea actului artistic.

Evenimentul “Artistul din spatele autismului, ediția a XI-a” face parte din Campania “Omul din spatele autismului”, care îşi propune promovarea abilităţilor şi talentelor artistice ale persoanelor cu autism care au beneficiat și încă beneficiază de programe terapeutice şi de socializare în cadrul ANCAAR.

ANCAAR accentuează mesajul campaniei: măsura în care persoanele cu autism se pot integra pe piața muncii nu depinde de inteligenţa, aptitudinile sau posibilităţile lor de comunicare, ci de toleranţa noastră, a tuturor.

Partenerul evenimentului este Biblioteca Centrală Universitară Carol I.

La eveniment sunt invitaţi copii, tineri și adulți cu autism, aparținătorii acestora, specialiști din domeniul autismului, profesori și educatori, studenţi, public larg, reprezentanți ai mass-media. Accesul este gratuit. Vino să fii alături de noi!

ASOCIAŢIA NAŢIONALĂ PENTRU COPII ŞI ADULŢI CU AUTISM DIN ROMÂNIA- ANCAAR

www.autismancaar.ro; office@autismancaar.ro; tel: 0773360741; 0773360744

Fiecare individ are dreptul la integrare, la un loc în societate și în același timp, la liberă exprimare! Cum procedăm pentru a opri discriminarea din autism? Cum aducem copiii speciali în grădinițe și școli? Cum deschidem manifestările culturale și educaționale pentru adolescenții cu autism? Cum procedăm pentru a integra adulții cu autism pe piața muncii? Cum valorizăm particularitatea și punem în plan secund dizabilitatea? Societatea în care trăim poartă trăsăturile membrilor săi. Așadar, să fim ceea ce dorim să trăim! Să oferim ceea ce dorim să primim!

În continuarea procesului de diseminare a informației corecte și a exemplelor de bună practică, Asociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism din România (ANCAAR) a organizat Conferința Națională “Stimularea palierelor vocaționale, un drum către integrare”, eveniment aflat sub umbrela campaniei Omul din Spatele Autismului. Specialiștii, alături de participanți, au dezbătut rolul stimulării palierelor vocaționale prin tehnici de terapie ocupațională, pentru dezvoltarea autonomiei personale, creșterea gradului de independență al persoanei cu Tulburare de Spectrul Autist și integrare în societatea noastră.

CITESTE MAI DEPARTE …

 

Autismul a devenit un subiect excesiv discutat și mediatizat din multe motive, unele neavând legătură cu problematica în sine, ci mai degrabă cu afacerea ce se tot dezvoltă pornind de la cazuistica mereu crescută din acest domeniu. Specialiști mai mult sau mai puțin avizați, persoane în căutarea unui loc de muncă bine plătit, persoane care profită de familiile disperate, fără a se gândi sau a empatiza câtuși de puțin cu acestea… CITESTE MAI DEPARTE

Plouă domol. O vreme umedă, cu miros de toamnă. Tribuna șubredă e plină ochi de părinți emoționați. Le simți tensiunea. Parcă nimeni nu respiră, se aud șoapte sau mici suspine. La un anumit moment aplaudă cu toții și își exprimă bucuria. Mamele trimit pupici pe pale de vânt iar tații se felicită reciproc. Este un moment încordat atât pentru părinți, cât și pentru micii campioni. În fața acestui tablou se plimbă nonșalant grupuri de părinți detașați, făcând remarci frivole legate de echipamentul jucătorilor sau de ținuta antrenorului. Este loc să ocolească tribuna, dar nu o fac. … CITESTE MAI DEPARTE

Implica-te! Doneaza 3,5% pentru ANCAAR
Proiectele noastre

abil

respiro
Parteneri
copy-campanie-banner
.......................................................................................