ANCAAR

Asociatia Nationala pentru Copii si Adulti cu AUTISM din Romania

page1

Participarea la workshop oferă răspunsuri la o serie de întrebări:

  • Ce cunoaștem despre adulții cu autism?
  • Ce imagine au aceste persoane despre ele?
  • Cum se desemnează ele?
  • Cum se raportează ele la persoanele din anturaj?
  • Care sunt consecințele raportării lor?
  • Cum se raportează anturajul la aceste persoane cu TSA?

Asociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism din România (ANCAAR), în parteneriat cu Universitatea Spiru Haret, prin Facultatea de Psihologie și Științele Educației, a organizat în perioada 6-7 mai Conferința Națională dedicată autismului “Autismul dincolo de copilărie”. Evenimentul a avut loc la Centrul Național de Artă „Tinerimea Română”, din Strada Gutenberg numărul 19, sectorul 5, București și se numără printre puținele momente dedicate acestui subiect, fiind o speranță pentru tinerii diagnosticați cu Tulburări din Spectrul Autismului.

ANCAAR_0155Principalele teme de discuție din cadrul conferinței au abordat condiția persoanei cu autism ca adolescent și adult. Conf. Univ. Dr. Radu Cîrneci a prezentat modificările structurale din creierul adolescentului cu TSA și implicațiile cognitive și comportamentale a acestor modificări precum și relevanța terapeutică. Tehnicile de intervenție specifice adolescenților cu TSA au fost abordate de invitata ANCAAR din Olanda,  Hetty Joustra, Docent en supervizor PRT. Particularitățile intervenției la adulții cu TSA au fost prezentate de Georgeta Crișu, Psihoterapeut ANCAAR. Abordarea ANCAAR, este una de tip holistic, specifică. Ea este o noutate în realitatea românească și un exemplu de bună practică. Doamna Dr. Rodica Urziceanu a adus în atenția publicului, noutăți în abordarea biomedicală în autism. Mikuláš Štubňa ne-a adus un alt exemplu de buna practică, aplicat in Slovacia și venit in sprijinul autistului tânăr.

Au fost programate 4 workshop-uri pe teme la fel de importante și care au vizat persoana adolescentă și adultă cu TSA. Doamna Psiholog Sanda Groșanu, a supus atenției celor prezenți aspecte psihocomportamentale ale adulților cu TSA. Citeste mai departe »

Conferinta nationala „Autismul dincolo de copilarie” 6-7 mai 2016, Centrul National de Arta „Tinerimea Romana”, Str. Gutenberg nr.19, sector 5, Bucuresti.

web afis Conferinta autismul dincolo de copilarie . conferinta mai 2

program 6 mai

program 7 mai

 

 

 

Implica-te! Doneaza 2% pentru ANCAAR
respiro
Noutati
Această secțiune a fost creată din dorința de a fi la curent cu noutățile din domeniul autismului.

Vezi cursuri.
Vezi carti.
Vezi cercetare.
Vezi resurse online.

Fiți prietenii noștri și pe Facebook!

Esti îngrijorat
că fiul sau fiica ta ar putea avea autism? Este obligatoriu să mergi la medicul de familie pentru a beneficia de screening-ul gratuit oferit de Casa de Asigurări de Sănătate. Noi te putem ajuta oferindu-ţi un rezumat al simptomelor.

In fiecare zi
.... la fiecare şapte ore şi jumătate, în România se naşte un copil cu autism. Adică trei pe zi. Ești pregătit să-i primești în lumea ta? Câţiva sunt norocoşi pentru că părinţii le pot plăti terapia şi îi pot încuraja să-şi dezvolte potenţialul. Ajung pianişti, pictori şi pot fi incluşi în învățământul normal.
Articole
Parteneri
copy-campanie-banner
.......................................................................................