ANCAAR

Asociatia Nationala pentru Copii si Adulti cu AUTISM din Romania

Integrare socială. Concerte de pian, expoziţie de pictură, quilling, produse handmade

 

Vineri, 11 noiembrie 2016, începând cu ora 18.00, la “Biblioteca Centrală Universitară Carol I” (Calea Victoriei nr. 88, sector 1, București), a avut loc evenimentul “Artistul din spatele autismului, ediția a V-a” organizat de Asociaţia Naţională pentru Copii şi Adulţi cu Autism din România.

Cu această ocazie, persoanele neourotipice au performat pe aceeași scenă cu beneficiarii ANCAAR. Întrucât evenimentul cultural a încercat să aducă culoarea societății în sală, programul a cuprins momente diverse.

Victor Zincă și Victor Alexandriu au încântat auditoriul cu acorduri de pian iar pictorul Andrei Neagu a expus tablorile sale în Venisajul cu tematica Antimpurilor lucrate în ulei, acuarelă, acril. Mădălin Slobozeanu a prezentat publicului minunile din quilling lucrate de el. Baritonul Marius Nine a susținut un mic moment muzical, pentru a-și exprima susținerea sa în procesul de integrare socială asupra căruia ANCAAR atrage atenția.

Momentul surpriză, ce a venit în completarea actului artistic, a fost programul de cântece și dansuri tematice susținut de grupa de pitici a ANCAAR. Grupul Micilor Artiști a fost format din beneficiari ai asociației și copii neurotipici.

Expoziția de produse handmade lucrate de beneficiarii ANCAAR, în atelierele de terapie ocupațională alături de terapeuți și artiști a oferit o diversitate de obiecte din sticlă pictată, produse din lemn, quilling și produse lucrate în atelierele de specialitate.

Evenimentul “Artistul din spatele autismului, editia a V-a” face parte din Campania Omul din spatele autismului”, care îşi propune promovarea abilităţilor şi talentelor artistice ale persoanelor cu autism care au beneficiat și încă beneficiază de programe terapeutice şi de socializare în cadrul ANCAAR.

ANCAAR accentuează mesajul campaniei: măsura în care persoanele cu autism se pot integra pe piața muncii nu depinde de inteligenţa, aptitudinile sau posibilităţile lor de comunicare, ci de toleranţa noastră, a tuturor.

 

 

Scrie un comentariu

Implica-te! Doneaza 3,5% pentru ANCAAR
Proiectele noastre
respiro
Noutati
Această secțiune a fost creată din dorința de a fi la curent cu noutățile din domeniul autismului.

Vezi cursuri.
Vezi carti.
Vezi cercetare.
Vezi resurse online.

Fiți prietenii noștri și pe Facebook!

Esti îngrijorat
că fiul sau fiica ta ar putea avea autism? Este obligatoriu să mergi la medicul de familie pentru a beneficia de screening-ul gratuit oferit de Casa de Asigurări de Sănătate. Noi te putem ajuta oferindu-ţi un rezumat al simptomelor.

In fiecare zi
.... la fiecare şapte ore şi jumătate, în România se naşte un copil cu autism. Adică trei pe zi. Ești pregătit să-i primești în lumea ta? Câţiva sunt norocoşi pentru că părinţii le pot plăti terapia şi îi pot încuraja să-şi dezvolte potenţialul. Ajung pianişti, pictori şi pot fi incluşi în învățământul normal.
Articole
Parteneri
copy-campanie-banner
.......................................................................................