ANCAAR

Asociatia Nationala pentru Copii si Adulti cu AUTISM din Romania

ACTA Autism Argeş în parteneriat cu ANCAAR a organizat în data de 3 decembrie 2011  – Ziua mondială a dizabilităţii –

Spectacolul artistic  “Omul din spatele autismului”

la Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu”, PITEȘTI în sala Amfiteatru, orele 10,00-13,00.

Au participat:

– ANCAAR ca partener de eveniment în Campania Națională Omul din spatele autismului

KIR-ÇED Kirşehir Youth Culture, ArtTurcia în calitatea de partener de proiect printr-un grup de 5 persoane – actori de profesie, care prin scenetele prezentate au pus în evidenţă aspecte din viaţa persoanelor cu autism şi problemele cu care acestea se confruntă.

Vezi scenetele

Scopul acţiunii a fost susţinerea campaniei de sprijinire a tinerilor cu autism din Argeş împotriva discriminării şi excluziunii sociale, din cadrul Proiectului transnaţional “Puzzle of divesity” (finanţat prin programul Tineret în Acţiune, de Comisia Europeană ) lansat de ACTA Autism Argeş şi  KIR-ÇED Kırşehir Youth Culture, ArtTurcia.

Au fost invitați psihologi, psihopedagogi, logopezi, asistenţi sociali, profesori, educatori, învăţători, studenţi, părinţi/aparţinători ai persoanelor cu autism, terapeuţi, oficialităţi şi toţi cei interesaţi să pătrundă în tainele autismului.

La eveniment s-a proiectat documentarul Omul din spatele Autismului (ANCAAR, 2011) și a fost admirată Expoziţia foto „Creat diferit pentru a trăi împreună” (aspecte din activităţile realizate) prezentată în holul Bibliotecii în perioada 3 – 7 decembrie 2011.

Descarcă invitația!

 

 

 

 

 

 

 

Scrie un comentariu

Implica-te! Doneaza 3,5% pentru ANCAAR
Proiectele noastre
respiro
Noutati
Această secțiune a fost creată din dorința de a fi la curent cu noutățile din domeniul autismului.

Vezi cursuri.
Vezi carti.
Vezi cercetare.
Vezi resurse online.

Fiți prietenii noștri și pe Facebook!

Esti îngrijorat
că fiul sau fiica ta ar putea avea autism? Este obligatoriu să mergi la medicul de familie pentru a beneficia de screening-ul gratuit oferit de Casa de Asigurări de Sănătate. Noi te putem ajuta oferindu-ţi un rezumat al simptomelor.

In fiecare zi
.... la fiecare şapte ore şi jumătate, în România se naşte un copil cu autism. Adică trei pe zi. Ești pregătit să-i primești în lumea ta? Câţiva sunt norocoşi pentru că părinţii le pot plăti terapia şi îi pot încuraja să-şi dezvolte potenţialul. Ajung pianişti, pictori şi pot fi incluşi în învățământul normal.
Articole
Parteneri
copy-campanie-banner
.......................................................................................