ANCAAR

Asociatia Nationala pentru Copii si Adulti cu AUTISM din Romania

Activitățile de la Centrul de Practică în Autism:

 • evaluarea complexă a persoanei cu tulburări din spectrul autismului
 • elaborarea și urmărirea planurilor de intervenție individualizată
 • ședințe de terapie individuală și de grup
 • ședințe de terapie prin artă
 • ședințe de terapie ocupațională
 • ședințe de logopedie
 • programe de socializare și activități în exterior
 • consiliere de suport pentru familia persoanei cu autism
 • consiliere de carieră pentru studenți și terapeuți
 • seminarii teoretice cu privire la tulburările din spectrul autismului
 • proiecții de materiale documentare din domeniul autismului
 • cursuri de formare în metode specifice de intervenție în autism
 • grup de dezvoltare personală în psihoterapie psihanalitică de cuplu și familie pentru studenți și terapeuți

Activitatea de la CPA se desfăşoară pe tot parcursul anului calendaristic, cu exceptia lunii august.

Pentru programari: 0726 207 808, office@autismancaar.ro

482804_633590669989976_1891476433_n2 aprilie 2013, cu ocazia Zilei Internationale de Constientizare a Autismului

Prezentarea activităţii cu studenții

Colaborarea dintre Facultatea de Psihologie și Științele Educației a Universităţii Spiru Haret (USH) din Bucureşti şi Asociaţia Naţională pentru Copii şi Adulţi cu Autism din România (ANCAAR) a început din octombrie 2011 când a fost deschis Centrul de Practică în Autism (CPA).

CPA a fost găzduit în sediul Facultăţii, din str. Fabricii nr.46 G sector 6 şi amenajat prin eforturi comune ale celor două instituţii pentru a deveni primul centru de practică în domeniul autismului din România, creat pentru studenţii anului II de la specializarea Psihologie. Totuşi, nevoia de informare şi de specializare în domeniu fiind atât de mare, la activităţile CPA au participat în decursul anului universitar şi studenţi din afara programului de practică, şi studenţi de la alte facultăţi, dar şi voluntari care se află în curs de formare ca specialişti în lucrul cu persoane cu autism.

Programul de practiă de la CPA include în primă etapă informarea studenţilor cu privire la Tulburările din Spectrul Autismului în general şi prezentarea modalităţilor de intervenţie terapeutică pentru toate categoriile de vârstă ale persoanelor cu autism (ABA, PECS, TEACCH, Give me 5, Eu sunt special).

A doua etapă a programului de practică reprezintă asistenţa studenţilor la un număr de 90 de ore de terapie individuală, de grup şi ocupaţională realizată cu copii cu autism de diferite vârste şi nivele de dezvoltare. Terapia individuală are la bază un program de intervenţie creat de coordonatorul Centrului, în urma a cinci şedinţe de evaluare, iar studenţilor li se prezintă atât testele de evaluare specifice TSA, cât şi etapele realizării unui astfel de program.

În permanenţă studenţii din cadrul programului de practică de la CPA şi voluntarii sunt informaţi cu privire la cele mai noi cercetări realizate în domeniul autismului prin grupul Noutăţi Autism din reţeaua de socializare Facebook, care numără peste 1000 de membri, iar în diferite ocazii ANCAAR a organizat proiecţii de filme şi documentare care au ca protagonişti persoane cu TSA şi specialişti din străinătate.

În decursul anilor universitari 2011-2013 au beneficiat de activităţile de la CPA un număr de 16 copii şi tineri cu autism.

 

2 Comentarii la “Centrul de Practica in Autism”

 • […] Centrul de Practica în Autism, al ANCAAR, oferă pentru Talciocul Urban al lui Tudor un sac plin cu maimuţoi pluşaţi. Sacul conţine: un căţel albastru, o vacă mov intitulată curios Milka, o meduză în formă de pălărie, un urs cu căciulă care doarme pe o pernă etc. Încurajăm copiii care ştiu despre ce este vorba să scoată untul din aceste jucării. Pentru Tudor. […]

 • Gheorghe Cristina:

  Buna ziua,

  Am terminat Facultatea de Litere, specializarea Franceza/ Spaniola, insa mi-as dori sa ma pot ocupa de copiii cu probleme, in special de cei cu autism. As dori sa stiu de unde pot incepe pentru a ma putea ocupa de micutii omuleti speciali. Vreau sa mentionez ca am tot cautat sa ma inscriu la cursuri de specializare, insa fara niciun rezultat. Am gasit pagina dvs. si sper sa ma puteti indruma spre primul pas care trebuie facut in acest sens.

  Va multumesc anticipat si va doresc numai bine!

Scrie un comentariu

Implica-te! Doneaza 3,5% pentru ANCAAR
Proiectele noastre
respiro
Noutati
Această secțiune a fost creată din dorința de a fi la curent cu noutățile din domeniul autismului.

Vezi cursuri.
Vezi carti.
Vezi cercetare.
Vezi resurse online.

Fiți prietenii noștri și pe Facebook!

Esti îngrijorat
că fiul sau fiica ta ar putea avea autism? Este obligatoriu să mergi la medicul de familie pentru a beneficia de screening-ul gratuit oferit de Casa de Asigurări de Sănătate. Noi te putem ajuta oferindu-ţi un rezumat al simptomelor.

In fiecare zi
.... la fiecare şapte ore şi jumătate, în România se naşte un copil cu autism. Adică trei pe zi. Ești pregătit să-i primești în lumea ta? Câţiva sunt norocoşi pentru că părinţii le pot plăti terapia şi îi pot încuraja să-şi dezvolte potenţialul. Ajung pianişti, pictori şi pot fi incluşi în învățământul normal.
Articole
Parteneri
copy-campanie-banner
.......................................................................................