ANCAAR

Asociatia Nationala pentru Copii si Adulti cu AUTISM din Romania

Ce cauzează autismul?

Prelegerea VIDEO a prof.univ.dr în neuropsihiatrie infantilă Iuliana Dobrescu: vezi

Este acceptat, în general, că autismul este cauzat de anormalităţi în structura sau în funcţiile creierului. Folosind o varietate de noi instrumente pentru cercetarea dezvoltării creierului uman şi animal, cercetătorii descoperă mai multe despre dezvoltarea normală şi despre modul în care se produc aceste anomalii. Citește despre un cercetător român…

Conform ultimelor studii din 2011, autismul este legat de numărul de neuroni existenți în acele zone ale creierului care sunt responsabile cu dezvoltarea cognitivă, comunicarea și socializarea, declară cercetătorii de la Centrul de Excelență în Autism de la Universitatea din California, San Diego din Statele Unite ale Americii. Ei afirmă că autismul poate fi prezent încă din stadiul de dezvoltare intrauterină.

Studiul a fost efectuat pe băieți cu și fără autism și rezultatele indică faptul că cei cu autism au cu 67% mai multe celule corticale, celule care se dezvoltă în faza intrauterină. Studiul a fost publicat în  Journal of the American Medical Association.

“Un exces de celulele nervoase a fost descoperit la fiecare copil cu autism” spune cercetătorul dr. Eric Courchesne într-o declarație. “Deși încă nu știm dacă toți copiii cu tulburări din spectrul autismului prezintă mai multe celule nervoase, studiul nostru ne indică faptul că un exces anormal de celule nervoase este destul de comun la majoritatea. Aceasta este o descoperire uimitoare pentru că, dacă în viitor se va descoperi cauza existenței acestui număr crescut de celule, cercetarea noastră va fi avut un impact mare asupra înțelegerii autismului și asupra generării unor noi tratamente.”

Deoarece acest tip de celule, corticale, sunt create de creier numai înainte de naștere, studiul demonstrează că ceva se întâmplă în faza intrauterină. Citește despre incidența autismului.

Cercetătorii au examinat postmortem țesuturi din cortextul prefrontal provenind de la 13 băieți, dintre care 7 aveau tulburări din spectrul autist. Rezultatele au indicat că cei cu autism aveau mai multe celule corticale în acea zonă a creierului și de asemenea un creier de greutate mai mare decât al copiilor fără autism.

Lizabeth Romanski, un profesor de neurobiologie și anatomie la Centrul Medical de la Universitatea din Rochester care nu a participat la studiu, a declarat pentru USA Today că în al doilea trimestru de sarcină neuronii unui copil neurotipic sunt selectați de către creier și cei care nu mai sunt necesari se elimină, pentru ca în viitor creierul să poată să funcționeze normal.

Rămâne de investigat dacă creierul unui copil cu autism nu realizează o selecție a neuronilor corticali în faza intrauterină sau dacă pur și simplu generează mai mulți neuroni decât are nevoie pentru a funcționa normal, a declarat Romanski. Despre funcționarea creierului

 

Un comentariu la “Despre autism”

Scrie un comentariu

Implica-te! Doneaza 3,5% pentru ANCAAR
Proiectele noastre
respiro
Noutati
Această secțiune a fost creată din dorința de a fi la curent cu noutățile din domeniul autismului.

Vezi cursuri.
Vezi carti.
Vezi cercetare.
Vezi resurse online.

Fiți prietenii noștri și pe Facebook!

Esti îngrijorat
că fiul sau fiica ta ar putea avea autism? Este obligatoriu să mergi la medicul de familie pentru a beneficia de screening-ul gratuit oferit de Casa de Asigurări de Sănătate. Noi te putem ajuta oferindu-ţi un rezumat al simptomelor.

In fiecare zi
.... la fiecare şapte ore şi jumătate, în România se naşte un copil cu autism. Adică trei pe zi. Ești pregătit să-i primești în lumea ta? Câţiva sunt norocoşi pentru că părinţii le pot plăti terapia şi îi pot încuraja să-şi dezvolte potenţialul. Ajung pianişti, pictori şi pot fi incluşi în învățământul normal.
Articole
Parteneri
copy-campanie-banner
.......................................................................................