ANCAAR

Asociatia Nationala pentru Copii si Adulti cu AUTISM din Romania

 

 • Conferinţa Primeşte-mă în lumea ta s-a desfăşurat la Centrul Lucia Feteşti în ziua de 2 iunie 2012, cu ocazia Zilei internaţionale a copilului. ANCAAR a participat ca partener, în cadrul campaniei proprii “Omul din spatele autismului”. A fost primul eveniment de acest fel organizat  la Feteşti şi s-a bucurat de un real succes. Au fost prezentate prelegeri despre autism şi modalităţi de intervenţie, filme reprezentând activităţile centrului, dar şi documentarul Omul din spatele autismului (ANCAAR, 2011).
 • Conferinţa În lumină s-a desfăşurat la Alba Iulia în luna mai 2012 fiind un eveniment organizat de Primăria Alba Iulia în cadrul campaniei “Alba Iulia-Capitala Sănătății în 2012”. ANCAAR a participat ca partener, în cadrul campaniei proprii “Omul din spatele autismului”. Au fost invitate familii ale persoanelor diagnosticate cu autism, cadre didactice și medicale, presă, reprezentanți ai autorităților locale. Într-o atmosferă caldă, problematica autismului a fost abordată din mai multe perspective: cea a părinților, a psihologilor și a psihoterapeuților, a asistenților sociali,  a medicilor de familie, a specialiștilor în psihiatrie infantilă, a psihologilor clinicieni.
 • Simpozionul „Trăiesc în lumea ta…” organizat în parteneriat cu Facultatea de Sociologie-Psihologie a Universității Spiru Haret cu ocazia Zilei Internaționale a Conștientizării Autismului din 2 aprilie 2012. Evenimentul a avut loc pe data de 5 aprilie 2012. Citește…
 • „Artistul din spatele Autismului în parteneriat cu Institutul Cultural Român – concert de pian (Victor), expozitie de pictura (Andrei), proiectia documentarului artistic realizat de ANCAAR Omul din spatele Autismului și stand cu vânzare produse hand-made realizate de persoane cu autism. 7 decembrie 2011, ora 18, la sediul Institutului Cultural Român. Citește…
 • Spectacol artistic Omul din spatele Autismului, în parteneriat cu ACTA Autism Argeș,Pitești, 3 decembrie 2011. Citește..
 • Seria de ateliere de preprofesionalizare (arte manuale) pentru tineri cu autism din cadrul Centrului de Practică în Autism organizat de ANCAAR la Facultatea de Sociologie – Psihologie, Universitatea Spiru Haret din București, pe 29 noiembrie, 6 și 13 decembrie 2011. Citește…
 •  Lansarea cărţii „Eu sunt special” de Peter Vermeulen, drepturile asupra traducerii şi asupra fişelor de lucru aferente noii metode de lucru cu tineri şi adulţi cu autism aparţin ANCAAR. 1 octombrie 2011, Focșani, în cadrul conferinţei. Citește..
 • Conferinţa Naţională „Omul din spatele autismului”, 1-2 octombrie 2011, Focşani – 300 participanţi din toată ţara (aparţinători ai persoanelor cu autism, cadre medicale, autorităţi, mass-media). Citește…
 • Maratonul autismului, Bucureşti, 3 septembrie 2011. Citește…
 • Demararea campaniei de informare a opiniei publice, comunicare online şi prin intermediul mass-media, iulie şi august 2011. Informează-te, citește despre adulții cu autism din România.
 • Descarcă Omul din spatele autismului – film campanie
 • Înapoi la CAMPANIE
 • Înainte la SOLUȚII

Scrie un comentariu

Implica-te! Doneaza 3,5% pentru ANCAAR
Proiectele noastre
respiro
Noutati
Această secțiune a fost creată din dorința de a fi la curent cu noutățile din domeniul autismului.

Vezi cursuri.
Vezi carti.
Vezi cercetare.
Vezi resurse online.

Fiți prietenii noștri și pe Facebook!

Esti îngrijorat
că fiul sau fiica ta ar putea avea autism? Este obligatoriu să mergi la medicul de familie pentru a beneficia de screening-ul gratuit oferit de Casa de Asigurări de Sănătate. Noi te putem ajuta oferindu-ţi un rezumat al simptomelor.

In fiecare zi
.... la fiecare şapte ore şi jumătate, în România se naşte un copil cu autism. Adică trei pe zi. Ești pregătit să-i primești în lumea ta? Câţiva sunt norocoşi pentru că părinţii le pot plăti terapia şi îi pot încuraja să-şi dezvolte potenţialul. Ajung pianişti, pictori şi pot fi incluşi în învățământul normal.
Articole
Parteneri
copy-campanie-banner
.......................................................................................