ANCAAR

Asociatia Nationala pentru Copii si Adulti cu AUTISM din Romania

Cartea Intervenția Timpurie la Copilul cu Autism. Modelul Denver este o publicație Autism Speaks din 2012. Pentru prezenta traducere în limba română drepturile aparțin ANCAAR.

coperta 1

Prezentarea cărții

Scopul acestei cărţi este de a le oferi părinţilor, rudelor, educatorilor și tuturor celor care fac parte din anturajul unui copil cu autism instrumentele şi strategiile care să-l ajute să păşească, pe cât de curând posibil, pe drumul dezvoltării pozitive. Oricât de dificil ar părea în prezent, sunt lucruri care se pot face imediat în intervenția terapeutică şi care, în timp, vor schimba în mod fundamental viaţa copilului cu autism. Îl putem învăţa să interacţioneze cu noi şi cu cei din jur, să comunice, să se bucure de interacţiunile sociale şi să se joace.

Strategiile prezentate în această carte sunt concepute pentru a fi folosite în timpul interacţiunilor zilnice cu copilul – la joacă, în timp ce este schimbat și îmbracat, în timp ce mănâncă, la plimbare, când i se citeşte sau chiar atunci când ne ocupăm de treburile casnice. Ele pot transforma experienţele de zi cu zi trăite alături de copilul cu autism în oportunităţi uriaşe de învăţare.

Dotați cu asemenea strategii, vom învăța copilul cu autism să comunice şi să se joace. Veți începe să observați schimbări la el/ea pe zi de zi, săptămână de săptămână. Atunci când le veți folosi, veți vedea cu câtă eficienţă puteţi ajuta copilul cu TSA şi cât de receptiv va fi acesta faţă de noile posibilităţi de învăţare. Sperăm că măcar unele dintre sentimentele voastre de teamă şi frustrare vor fi înlocuite de speranţă, hotărâre şi încredere.

Cartea de faţă are la bază activitatea amplă a celor trei autoare cu Modelul Denver de Intervenţie Timpurie, care îi ajută pe copii autiști să devină activi, curioși şi implicați cognitiv în mediul înconjurător. Strategiile propuse de autoare au la bază studii ştiinţifice formale, care dovedesc dezvoltarea accelerată a copiilor atunci când Modelul Denver de Intervenţie Timpurie este aplicat consecvent.

Despre autoare

Dr. Sally J. Rogers este profesoar la Institutul Davis MINDS al Universităţii din California, Statele Unite ale Americii. În domeniul autismului, Rogers este un cercetător de referinţă, fiind recunoscută pentru lucrările despre intervenţia timpurie la preşcolari, despre dificultăţile de imitaţie, despre consilierea familiilor implicate în recuperarea propriilor copii. Cu dr. Geraldine Dawson şi colaboratorii acesteia, dr. Rogers a elaborat modelul Denver pentru intervenţie timpurie, care stă la baza acestei cărţi.

Dr. Geraldine Dawson este director al departamentului ştiinţific de la Autism Speaks şi profesoar la Universitatea Carolina de Nord din Chapel Hill, Statele Unite ale Americii. A fost director fondator al Centrului pentru Autism de la Universitatea Washington. Este un expert de talie internaţională în autism, a cărui muncă se centrează pe diagnosticarea şi intervenţia timpurie, pe imagistica cerebrală şi pe studiile genetice. Dr. Dawson este implicată în consilierea familiilor cu copii cu autism.

Dr. Laurie A. Vismara este cercetător de la Institutul David MIND, al Universităţii din California, Statele Unite ale Americii, şi analist comportamental acreditat. Interesele ştiinţifice ale dr. Vismara includ descoperirea unor modalităţi inovative de predare şi de învăţare în cadrul intervenţiei timpurii realizate de părinţi şi de profesionişti.

Lansarea cărții a avut loc în cadrul conferinței Noutăți în diversitatea autismului de la București,  pe 31 mai 2013. Detalii aici.

Prețul cărții este de 85 de ron. Formatul 234×166 mm, 384 de pagini.

COMANDĂ: Cu ajutorul formularului de mai jos puteți comanda cartea, care vă va fi livrată prin poștă în sistem ramburs în termen de 2-3 zile lucrătoare. Vă rugăm să specificați clar adresa dvs. din buletin, Codul Numeric Personal și numărul de telefon pentru a facilita ridicarea coletului. Pentru București, cartea este livrată personal, la domiciliu.

Contact: office@autismancaar.ro, tel. 0726 207 808.

 

 

 

 

9 Comentarii la “Modelul Denver de Interventie Timpurie”

Scrie un comentariu

Implica-te! Doneaza 3,5% pentru ANCAAR
Proiectele noastre
respiro
Noutati
Această secțiune a fost creată din dorința de a fi la curent cu noutățile din domeniul autismului.

Vezi cursuri.
Vezi carti.
Vezi cercetare.
Vezi resurse online.

Fiți prietenii noștri și pe Facebook!

Esti îngrijorat
că fiul sau fiica ta ar putea avea autism? Este obligatoriu să mergi la medicul de familie pentru a beneficia de screening-ul gratuit oferit de Casa de Asigurări de Sănătate. Noi te putem ajuta oferindu-ţi un rezumat al simptomelor.

In fiecare zi
.... la fiecare şapte ore şi jumătate, în România se naşte un copil cu autism. Adică trei pe zi. Ești pregătit să-i primești în lumea ta? Câţiva sunt norocoşi pentru că părinţii le pot plăti terapia şi îi pot încuraja să-şi dezvolte potenţialul. Ajung pianişti, pictori şi pot fi incluşi în învățământul normal.
Articole
Parteneri
copy-campanie-banner
.......................................................................................