ANCAAR

Asociatia Nationala pentru Copii si Adulti cu AUTISM din Romania

Artistul din Spatele Autismului, ediția a VI-a

 

Concerte de pian, chitară, expoziţie de pictură, quilling, produse handmade

 

            Asociaţia Naţională pentru Copii şi Adulţi cu Autism din România a găzduit vineri, 17 noiembrie 2017, de la ora 18.00, la “Biblioteca Centrală Universitară Carol I” (Calea Victoriei nr. 88, sector 1, București) evenimentul numit generic “Artistul din Spatele Autismului, ediția a VI-a”.

            Evenimentul cultural organizat de ANCAAR, în parteneriat cu BCU, a avut ca obiectiv aducerea în prim plan a rezultatului muncii beneficiarilor ANCAAR și valorizarea persoanei cu TSA. Mesajul asociației către societatea românească este unul clar: integrarea persoanei cu autism în societate se face în orice moment, folosind orice oportunitate. Pentru a consolida ideea, artiști autohtoni vor performa pe aceeași scenă cu beneficiarii ANCAAR.

            Artistul din Spatele Autismului, ediția a VI-a este un exercițiu de incluziune socială pe care organizatorii îl propun, pentru a crește toleranța noastră și gradul de reziliență al societății!

            Victor a susținut un recital de pian, structurat pe două sesiuni, act ce dovedește perseverența și progresul real al tânărului. Momentul a fost încununat de noblețea unui voci deosebite, Ana Maria Danes.

            În continuarea serii, Andrei Badea a urcat pe scenă alături de Horia Birău, artist și voluntar ANCAAR, pentru a oferi participanților un scurt recital la chitară. Micii Artiști ANCAAR au performat pe scena salii Aula a Bibliotecii Centrale Universitate Carol I, dovedind că incluziunea socială reală poate fi obținută, indiferent de vârstă.

            Holul salii de evenimente a găzduit o expoziție de pictură tematică (lucrări în ulei, acuarelă, acril), lucrări semnate de Andrei Neagu și de alți tineri talentați. Expoziția de produse hand-made lucrate de beneficiarii ANCAAR, în atelierele de terapie ocupațională alături de terapeuți și artiști a oferit obiecte din sticlă pictată, produse din lemn, quilling.  

            Evenimentul “Artistul din spatele autismului, ediția a VI-a” face parte din Campania “Omul din spatele autismului”, care îşi propune promovarea abilităţilor şi talentelor artistice ale persoanelor cu autism care au beneficiat și încă beneficiază de programe terapeutice şi de socializare în cadrul ANCAAR.

          ANCAAR accentuează mesajul campaniei: măsura în care persoanele cu autism se pot integra pe piața muncii nu depinde de inteligenţa, aptitudinile sau posibilităţile lor de comunicare, ci de toleranţa noastră, a tuturor.

            Întreaga Echipa ANCAAR mulțumește frumos invitaților pentru participare!

Scrie un comentariu

Implica-te! Doneaza 3,5% pentru ANCAAR
Proiectele noastre
respiro
Noutati
Această secțiune a fost creată din dorința de a fi la curent cu noutățile din domeniul autismului.

Vezi cursuri.
Vezi carti.
Vezi cercetare.
Vezi resurse online.

Fiți prietenii noștri și pe Facebook!

Esti îngrijorat
că fiul sau fiica ta ar putea avea autism? Este obligatoriu să mergi la medicul de familie pentru a beneficia de screening-ul gratuit oferit de Casa de Asigurări de Sănătate. Noi te putem ajuta oferindu-ţi un rezumat al simptomelor.

In fiecare zi
.... la fiecare şapte ore şi jumătate, în România se naşte un copil cu autism. Adică trei pe zi. Ești pregătit să-i primești în lumea ta? Câţiva sunt norocoşi pentru că părinţii le pot plăti terapia şi îi pot încuraja să-şi dezvolte potenţialul. Ajung pianişti, pictori şi pot fi incluşi în învățământul normal.
Articole
Parteneri
copy-campanie-banner
.......................................................................................