ANCAAR

Asociatia Nationala pentru Copii si Adulti cu AUTISM din Romania

Conferinţa Naţională “Pretutindeni cu TSA”

24-25 Aprilie 2015

Universitatea Spiru Haret-Sala STUDIO

Strada Ion Ghica, nr. 13

Vineri, 24 Aprilie

program-vineri

9.30– Înscriere participanţi

10.00– Deschidere Prof. Univ. Dr. Laura Goran Prorector Universitatea Spiru Haret, Preşedinte ANCAAR Georgeta Crişu şi Justina Radu, Drirector Executiv CNDR

10.30– Prezentare RESPIRO- Manager Proiect RESPIRO Georgeta Crişu

10.45– Prezentare Velux Foundations -Max Madsen

11.00– Lect. Univ. Dr. Simona Marica –“Profesor şi mamă: între teoretizarea şi trăirea autismului”

11.30– Coffe Break

12.00– Psiholog Paul Moroşanu-“Familia copilului cu autism între gestionarea autonomă şi nevoia de consiliere”

12.30– Discuţii libere-Speech persoane cu TSA, părinţi

13.00– Eveniment cultural susţinut de persoane cu autism

14.00– Lunch

15.15- 16.45– Workshop-Psiholog Sanda Groşanu- “Repere, limite, resurse în cadrul familiilor copiilor cu autism”

În timpul unei şedinţe de consiliere psihologică mama unui băiat de 5 ani diagnosticat de la vârsta de 3 ani cu tulburare de spectru autist mi-a relatat că: “la comunicarea diagnosticului de către medic am avut impresia că timpul a stat în loc preţ de câteva minute şi…atunci…acolo…am conştientizat că viaţa noastră s-a schimbat cu 360 de grade…că nimic nu va mai fi ca înainte.”

Sâmbătă, 25 Aprilie

program-sambata-web

10.00-11.30– Workshop- Asistent Univ. Drd. Loredana Bănică- “Călătorie cu surprize”

A fi părinte este cea mai grea meserie mai ales că nici un copil nu vine pe lume însoţit de manualul de instrucţiuni. Şi atunci când copilul este altfel decât alţii, este şi mai dificil. Cum gestionăm neprevăzutul propriului copil? Cum ne putem adapta la o situaţie complet diferită fată de ce ne-am fi aşteptat ca părinte? O incursiune psihodramatică în provocarea de a fi părintele unui copil cu autism.

11.45-13.15– Workshop- Psiholog Andreea Ştefiuc & Pedagog de recuperare Adelina Ilie-“Familia copilului cu autism între blocaj şi acceptare”

Implicarea familiei are un rol esenţial în evoluţia şi atingerea independenţei de către copilul cu autism. Acest workshop va explora modurile în care părinţii reuşesc să facă faţă unui astfel de diagnostic şi ce anume influenţează adecvarea acestor mecanisme la nevoile copilului. De asemenea vor fi punctate recomandări pentru o mai bună înţelegere şi adaptare într-o astfel de situaţie, dar şi pentru îmbunătăţirea şi întărirea legăturilor familiale.

13.15-14.30– Lunch

14.30-16.00– Workshop Echipa ANCAAR-“Ce face copilul tău?”

            Modificarea percepţiei şi evitarea subiectivismului asigură o abordare corectă asupra unei situaţii. Atunci când situaţia este chiar copilul tău, persoana pe care o vei sprijini necondiţionat, în faţa oricui şi când toată lumea din jur tinde să judece orice mică greşeală a lui, alegi! Alegi să te minţi sau să te ascunzi…Ce face copilul tău, mami?

Scrie un comentariu

Implica-te! Doneaza 3,5% pentru ANCAAR
Proiectele noastre
respiro
Noutati
Această secțiune a fost creată din dorința de a fi la curent cu noutățile din domeniul autismului.

Vezi cursuri.
Vezi carti.
Vezi cercetare.
Vezi resurse online.

Fiți prietenii noștri și pe Facebook!

Esti îngrijorat
că fiul sau fiica ta ar putea avea autism? Este obligatoriu să mergi la medicul de familie pentru a beneficia de screening-ul gratuit oferit de Casa de Asigurări de Sănătate. Noi te putem ajuta oferindu-ţi un rezumat al simptomelor.

In fiecare zi
.... la fiecare şapte ore şi jumătate, în România se naşte un copil cu autism. Adică trei pe zi. Ești pregătit să-i primești în lumea ta? Câţiva sunt norocoşi pentru că părinţii le pot plăti terapia şi îi pot încuraja să-şi dezvolte potenţialul. Ajung pianişti, pictori şi pot fi incluşi în învățământul normal.
Articole
Parteneri
copy-campanie-banner
.......................................................................................