ANCAAR

Asociatia Nationala pentru Copii si Adulti cu AUTISM din Romania

O echipă de cercetători de la universitățile americane Yale și George Washington au finalizat, recent, un studiu prin care, folosind o metodă de observare și diagnosticare nouă, s-a stabilit că 2,6% din populația Coreei de Sud prezintă o afecțiune din spectrul autismului. Este o rată de afectare mult mai mare decât cea estimată până acum, pentru că, în traducere, aceasta înseamnă că 1 din 38 de copii este afectat de autism. Prezentat în American Journal of Psychiatry, studiul a avut în vizor 55.000 de copii cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, aflați atât în sistemul național de educație, cât și sub jurisdicția serviciilor speciale educaționale.

Cercetătorii au „scanat” toți copiii folosind evaluări comprehensive de diagnostic, chestionând părinții și educatorii și, în premieră față de celelalte cercetări de până acum, analizand și aspectele fizice ale copiilor, chiar și ale celor care nu erau cuprinși în evidențele cu persoane având necesități speciale de educație.

Foarte util pentru cei interesați de evoluția autismului este faptul că specialiștii americani au atras atenția că nu numai în Coreea de Sud se constată o creștere a prevalenței autismului, ci și la nivel mondial, subliniind că se poate concluziona că estimările făcute până acum cu privire la numărul de persoane afectate de autism la nivel global sunt depășite cu mult de realitate. „Cercetarea noastră nu sugerează că în Coreea copiii au autism într-o măsură mai mare decât în celelalte țări, ci sugerează că autismul poate fi mai comun decât s-a crezut până acum. Această cercetare demonstrează cu putere că metodele folosite în studiile de prevalență a autismului influențează profund estimările”, a afirmat antropologul Roy Richard Grinker.
(Sursa: http://ajp.psychiatryonline.org/cgi/reprint/appi.ajp.2011.10101532v1).

2 Comentarii la “1 din 35 de copii prezinta o formă de autism”

Scrie un comentariu

Implica-te! Doneaza 3,5% pentru ANCAAR
Proiectele noastre

abil

respiro
Parteneri
copy-campanie-banner
.......................................................................................